groepsreizen Frankrijk

GROEPSREIZEN FRANKRIJK OVERZICHT

Groepsreizen Frankrijk

Een groepsreis door Frankrijk brengt je naar een andere wereld, helemaal niet zo ver weg van Nederland. Hier bezoek je schitterende steden als Parijs, Lyon en Carcassonne en mooie natuurgebieden. Ook voor de liefhebber van strandvakanties is er genoeg te beleven. Wil je meer weten over het maken van een groepsreis door Frankrijk? Kijk dan in het onderstaande overzicht voor alle aanbieders van groepsreizen naar Frankrijk op een rij.

Een groepsreis in Frankrijk is een geweldige manier om dit grote en mooie land beter te leren kennen. Een bezoek aan Parijs met alle bezienswaardigheden zou ook tot mogelijkheden kunnen behoren. Maar wat dacht je van een bezoek aan de Franse Rivièra, met de schitterende stranden en haar mediterrane charme. Een leuk stad om te bezoeken is het mooie Nice. Hier wandel je over de beroemde Promenade des Anglais die je 7 km lang een schitterend uitzicht biedt op de Middellandse Zee. Uitrusten kun je hier op de beroemde blauwe stoelen. Ook bezoek je het oude stadscentrum, Vieux Nice, met haar smalle geplaveide straatjes en kleurrijke gevels. Hier vind je ook de beroemde Cours Saleya-markt, waar je de traditionele ‘socca’ kunt proeven, een lokale lekkernij gemaakt van kikkererwtenmeel. Kunstliefhebbers bezoeken het Musée Matisse gevuld met kunstwerken van de beroemde kunstenaar Henri Matisse. In het Zuiden van Frankrijk vind je de bijzondere vestingstad Carcassonne. Hier vind je de schitterende Cité de Carcassonne, een middeleeuwse citadel met smalle geplaveide straatjes en imposante stadspoorten. Hier vind je tevens het Château Comtal en de Basilique Saint-Nazaire.

Een onverwacht leuke stad om te bezoeken tijdens je groepsvakantie in Frankrijk is de grote stad Lyon. In het oude Lyon (of Vieux Lyon) vind je veel middeleeuwse gebouwen en schilderachtige pleinen. Hier bezoek je ook het gigantische plein Place Bellecour met het standbeeld van koning Lodewijk XIV te paard. Hou je van wijnen, dan is een bezoek aan de regio Bordeaux een aanrader. Hier vind je La Cité du Vin, een modern wijnmuseum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van wijn. Ook wandel je in Bordeaux langs de kade van Port de la Lune. Hier  bewonder de prachtige 18e-eeuwse herenhuizen die het gebied omringen. Het is ook de perfecte plek om een boottocht te maken op de rivier. In Rouen duik je in de geschiedenis van Jeanne d’Arc. Hier bezoek je de Rue du Gros-Horloge met aan het het einde van de straat de Place de la Pucelle, waar het standbeeld van Jeanne d’Arc te vinden is. Ook bezoek je Place du Vieux-Marché: het plein in Rouen en de locatie waar Jeanne d’Arc werd veroordeeld tot de brandstapel. Breng een bezoek aan de Église Sainte-Jeanne-d’Arc, een moderne kerk die is gewijd aan Jeanne d’Arc, en het Historial Jeanne d’Arc-museum, waar je meer te weten kunt komen over haar leven en haar invloed op de geschiedenis van Frankrijk.

10 JAAR ERVARING

van wintersport, groepsreizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot groepsreizigers

GROEPSREIZEN WEETJES

wist je dat?


NL TELT 2,3 MILJOEN SINGLES

En dat het daar waarschijnlijk niet bij zal blijven. In 2025 zal dit aantal doorstijgen naar 3 miljoen singles. Hierdoor zal waarschijnlijk ook het aanbod van single vakanties en alleengaande reizen alleen maar verder toenemen.

IN EEN GROEP REIZEN IS LEUK!

Groepsreizend erin gelooft dat het reizen in een groep erg leuk kan zijn. Juist het feit dat je alleen mee gaat met groepsreizen, zorgt ervoor dat je openstaat voor nieuwe contacten en de meest interessante mensen tegen het lijf zult lopen.

GROEPSREIZEN VOOR IEDER WAT WILS

Groepsreizen zijn er in alle soorten en maten. Het hele jaar door de meest verschillende reizen waar jij van kunt genieten. Of je nu met wintersport gaat in het voorjaar of een verre reis maakt in de zomer, herfst of winter.