Groepsreizen Egypte

GROEPSREIZEN EGYPTE OVERZICHT

Groepsreizen Egypte

Een groepsreis naar Egypte neemt je mee duizenden jaren terug in de tijd. Naar de tijd van de Farao´s en de piramides. Duik onder in een mysterieuze wereld en bezoek plaatsen als de vallei der Koningen, Luxor, het Tempelcomplex van Karnak, de Citadel van Saladin, de Khan El Khalili-bazaar en veel meer. Wil je meer weten over het deelnemen aan een groepsvakantie in Egypte, bekijk dan hieronder alle aanbieders.

  • TIP! Diverse groepsreizen naar Egypte voor (18-25 jr.) of (24-35 jr.) vanaf €1999 Meer informatie

  • TIP! 2 groepsrondreizen naar Egypte vanaf €973 Meer informatie

  • TIP! Diverse groepsrondreizen naar Egypte vanaf €1500 Meer informatie

  • Cultureel verdiepende groepsreizen naar Egypte vanaf €1698 Meer informatie

  • 3 groepsreizen naar Egypte vanaf €1345 Meer informatie

  • Groepsrondreis Egypte vanaf €1670 Meer informatie

Tijdens een groepsreis door Egypte duik je in een eeuwenoude wereld. Van de wereldberoemde piramides van Gizeh tot de Nijl met z´n schitterende natuur, je staat op het punt om mysterieuze wereld binnen te treden. Uiteraard breng je een bezoek aan de piramides van Gizeh gelegen op de westelijke oever van de Nijl, op slechts een korte afstand van de bruisende stad Cairo. De piramides van Gizeh werden gebouwd tijdens de periode van het Oude Rijk van Egypte, ongeveer tussen 2600 en 2500 voor Christus. Ze dienden als graven voor de farao’s, de koninklijke heersers van het oude Egypte, en waren bedoeld om hen te helpen bij hun reis naar het hiernamaals. De piramides van Gizeh werden gebouwd als onderdeel van complexe dodensteden, waarbij elke farao zijn eigen piramide, tempels en bijgebouwen had. Een bezoek aan Luxor (of zoals het vroeger werd genoemd Thebe) is ook zeker een must tijdens je groepsreis naar Egypte. Het staat wereldwijd bekend als het grootste openluchtmuseum ter wereld, vanwege de overvloed aan oude Egyptische tempels, tombes en monumenten die hier te vinden zijn. Hier bezoek je eveneens het Tempelcomplex van Karnak, dat meer dan 2.000 jaar in beslag nam om te bouwen, bestaat uit tempels, heiligdommen, obelisken en grote zuilengalerijen. De tempel van Amon-Ra is het meest opvallende kenmerk van Karnak en herbergt de beroemde Hypostyle Hal, een zaal met 134 imposante zuilen.

Een andere bijzondere plek is de Vallei der Koningen, een necropolis die diende als de laatste rustplaats voor de farao’s en edelen van het Nieuwe Rijk. Hier vind je meer dan 60 prachtige koninklijke graven, waaronder het beroemde graf van Toetanchamon, ontdekt in 1922 door Howard Carter. Een bezoek aan de stad Cairo zal vast en zeker ook onderdeel maken van je groepsreis naar Egypte. Hier bezoek je bijvoorbeeld het imposante Egyptisch Museum met meer dan 120.000 objecten, waaronder de schatten van de jonge farao Toetanchamon, beelden van oude farao’s, mummies, papyrusrollen en nog veel meer. Een schitterend uitzicht over de stad Cairo is te vinden bij de Citadel van Saladin, een fort dat werd gebouwd door de legendarische moslimheerser Saladin in de 12e eeuw. Binnen de muren van de citadel bevindt zich de prachtige Mohamed Ali-moskee, die wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke islamitische bouwwerken in Egypte. En je bezoekt natuurlijk ook de Khan El Khalili-bazaar: de eeuwenoude markt met overal kleurrijke winkels, kraampjes en ambachtelijke werkplaatsen. Een schitterende bestemming tijdens je groepsvakantie in Egypte is de stad Aswan. Hier vind je o.a. de Tempel van Philae, gelegen op het eiland Agilkia in de Nijl. Deze prachtige tempel, gewijd aan de godin Isis, werd oorspronkelijk gebouwd op het eiland Philae, maar werd later verplaatst naar zijn huidige locatie vanwege de constructie van de Aswandam. Deze Aswandam is een van de grootste stuwdammen ter wereld. Het creëerde het Nassermeer, een van ’s werelds grootste kunstmatige meren.

10 JAAR ERVARING

van wintersport, groepsreizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot groepsreizigers

GROEPSREIZEN EGYPTE WEETJES

wist je dat?


NL TELT 2,3 MILJOEN SINGLES

En dat het daar waarschijnlijk niet bij zal blijven. In 2025 zal dit aantal doorstijgen naar 3 miljoen singles. Hierdoor zal waarschijnlijk ook het aanbod van single vakanties en alleengaande reizen alleen maar verder toenemen.

IN EEN GROEP REIZEN IS LEUK!

Groepsreizend erin gelooft dat het reizen in een groep erg leuk kan zijn. Juist het feit dat je alleen mee gaat met groepsreizen, zorgt ervoor dat je openstaat voor nieuwe contacten en de meest interessante mensen tegen het lijf zult lopen.

GROEPSREIZEN VOOR IEDER WAT WILS

Groepsreizen zijn er in alle soorten en maten. Het hele jaar door de meest verschillende reizen waar jij van kunt genieten. Of je nu met wintersport gaat in het voorjaar of een verre reis maakt in de zomer, herfst of winter.